06 May 2013

Duduk Boleh Membunuh

Duduk pun boleh membunuh.. Duduk adalah lumrah bagi pekerja yang bekerja di dalam pejabat.. Mana taknya, kerani, pegawai, pekerja bank, pelajar dan banyak lagi laa kebanyakannya bekerja dan belajar di hadapan komputer dan meja tulis..
 
Jadi masa bekerja dan belajar banyak dihabiskan dihadapan komputer dan meja tulis.. Kita hanya bangun untuk ke tandas, makan dan minum serta solat.. Waktu selainnya banyak mengadap komputer kat atas meja dan menulis..
 
Bayangkan waktu kerja sehari yang mencecah 8 jam hanya di tempat duduk jer.. Cuba kira untuk seminggu, sebulan, setahun dan seumur hidup belajar dan bekerja sehingga pencen.. Ntah berapa juta jam kita duduk selama itu.. Apapun meh kita baca info berkaitan..
 
 
Untuk lebih jelas info kat bawah nih, boleh lah klik jer kat gambar tersebut.. Dah cuba buat X-large, tapi malangnya blog jadi tak elok.. Dah cuba untuk tukar width pun tak boleh.. Tapi setelah beberapa kali percubaan, inilah hasilnya.. Boleh la korang baca, kalau masih rasa kurang jelas, just klik jer kat gambar, lagi clear.. Hehehe..
 
 


 
 
 


Jadi meh la kita banyakkan berjalan di dalam pejabat.. Kalau kita pegawai sekalipun, tak salah kalau sekali sekala kita yang ambilkan fail yang kita perlukan.. Boleh jugak bangun dari kerusi sambil meregangkan otot-otot badan kita..

 
Sumber disunting dari http://razfira.blogspot.com/
 

No comments:

Post a Comment

Sudi-sudikanlah tinggalkan komen dan jejak anda..