15 February 2015

Kandungan Kafein Dalam Minuman


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Maaf agak terabai blog info nih.. Bahan ada, tapi kekadang terlupa dan tak berkesempatan berkongsi di sini..

Ringkas dan padat, saya ingin kongsikan list nih sebagai panduan kita dalam mengetahui kadar kafein dalam minuman kita..




Dulu memang suka minum air milo 3 in 1 tuh.. Tapi sekarang dah jarang sangat minum milo 3 in 1 tuh..

Kalau minum pun sama ada bancuh sendiri atau minum kat kedai.. Tapi milo kosong tanpa gula dan susu laa..



Kredit kevin zahri



16 comments:

  1. 3 in 1 merbahaya dik...minum air kosong lebih baik.kalau teringin sesekali bolehlah layan minuman yg bancuh sendiri

    ReplyDelete
  2. Sekarang kena kurangkan kafein sebab ada masalah usus . Dulu memang perminat nescafe .

    ReplyDelete
  3. Alamak dlm green tea pn ada kafein jugak eik.

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  5. almost a year tak minum milo..byk ambik green tea ori & air putih..
    hampir semua minmn 3 in 1 ada kafein sbnrnya..

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Mmg suke mnm minumn berkafein..

    ReplyDelete
  8. milo pling kurg kafein..ok la tu..pling kurg minum 2 kali shari. pgi & ptg..lunch & dinner air masak ksg je.

    ReplyDelete
  9. Terima kasih beri data2 bergambsr.

    Dari:
    http:biarlembuyanglembu.blogspot.com

    ReplyDelete

Sudi-sudikanlah tinggalkan komen dan jejak anda..